Positiivinen ja kannustava varhaiskasvatus antaa hyvät eväät elämään – Päiväkoti Kirsikka sijaitsee Kuusamossa

Ota meihin yhteyttä
Kirsikka-ikoni

Toiminta-ajatuksemme perustana on lapsen hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen kokonaisvaltainen tukeminen. Vuodenajat ja erilaiset teemat näkyvät kausittain kaikissa tekemisessämme. Vuodenajat näkyvät kausittain kaikessa tekemisessämme, ja luonnossa liikkuminen on merkittävä osa positiivista, lapsilähtöistä ja toiminnallista toimintaamme. Luonnossa leikkien ja liikkuen vahvistamme mielikuvia ja uteliaisuutta maailmasta. 

Varaa hoitopaikka lapsellesi

Lempeää ja Toiminnallista kasvatusta luontoäidin helmassa

Suunnitelmallista toimintaa sekä ulko- että sisätiloissa kehittää ohjeiden ja sääntöjen oppimisen lisäksi lapsen perusliikuntataitoja ja motoriikkaa. Toiminnallisesti opettamalla voimme harjoitella muun muassa matemaattisia ja kielellisiä taitoja.


Piha-alueemme on iso, aidattu, luonnonmukainen ja monipuolisesti varusteltu. Hypimme ja hiivimme metsissä luontoa kunnioittaen. Mielikuvituksen avulla olemme kuin puput pusikoissa tai liitävät kotkat puiden yllä. Maistelemme marjoja mättäiltä ja pompimme sekä tasapainoilemme sisällä. Heittelemme ja potkimme palloja ulkona sekä talvisin kirmaamme iloiten hiihtoladuilla.

Kysy lisää toiminnastamme

Kätevät kädet ja suloiset sävelet

Liikunnallisuuden lisäksi lapsen musikaalinen kehitys ja kädentaidot kuuluvat toimintaperustaamme. Tutustumme kädentaitojen erilaisiin tekniikoihin ja lasten taideteokset vaihtuvine teemoineen ovat meillä aina esillä. Vaikka uusia asioita opitaan aikuisten johdolla, lapsella on mahdollisuus toimia itsenäisesti ja saada oivalluksia ja onnistumisen kokemuksia. 


Musiikki ja laululeikit ovat hauskaa riimittelyä ja virkistävät muistia. Taomme yhdessä rytmiä erilaisilla soittimilla ja järjestämme usein juhlia, joissa laulu raikaa. Lasten esiintyminen on iso ja tärkeä osa tapahtumiamme. Rohkaisemme lasta esiintymään ja ilmaisemaan itseään sopivalla tavalla.

Katso hintamme

Kielelliset taidot, kohteliaisuus ja hyvät käytöstavat

Hyvät kielelliset taidot tukevat lapsen itsetunnon ja lukemisen kehittymistä sekä antavat hyvän eväsrepun tulevaisuuden haasteisiin. Sadut, lorut, nukketeatterit, musiikki ja draama ovat meillä päivittäisiä asioita, joilla tuemme lapsen kielellistä kehitystä. 


Hyvät käytöstavat tulee opettaa lapselle varhaisessa vaiheessa. Toisten kohtelias huomioon ottaminen ja itsesäätely ovat osa hyviä vuorovaikutustaitoja, joista on hyötyä läpi elämän. Kiitos, anteeksi ja ole hyvä ovat pieniä sanoja, mutta niillä on suuri merkitys. Kirsikassa pidämme tärkeänä harjoitella myös sovittelutaitoja. 


Yhteiset hetket, asioiden tekeminen ja leikkiminen yhdessä vahvistavat lapsen sosiaalisia taitoja. Lisäksi opetamme lapsille hyviä pöytätapoja ruokapöydässä sekä yleistä siisteyttä. Käsien pesu sekä lelujen ja muiden tavaroiden korjaaminen paikoilleen ovat osa päivittäisiä rutiinejamme. Turvallinen aikuinen on aina lähellä auttamassa ja opastamassa.

Tutustu henkilökuntaamme